בעיר העתיקה של אנסי פועל שוק אוכל מדהים וססגוני, שלאורך הרחובות הצרים שלו פרוסים עשרות דוכנים מלאים בכל טוב של מנות מקומיות בטאצ' צרפתי מענג - גבינות מעולות, כמו רבולושון פרמייר (Reblochon Fermier) המיוצרת מחלב פרות שחיות באלפים; שפע של יינות מקומיים ייחודיים לאיזור; ריבות ביתיות; נקניקים ונקניקיות עסיסיות; גלידות קרמיות וקטיפתיות; מאכלי ים ודגים טריים; באגטים, מאפים ולחמים צרפתיים פריכים – וכמובן – מגוון עצום של מסעדות, פיצריות ובתי קפה בהם מוגשות שפע מנות מקומיות מהמטבח הצרפתי הכל כך מיוחד לצד מנות בינלאומיות מצוינות. אחת המסעדות המומלצות כאן היא L'Etage המגישה מבחר קלאסיקות צרפתיות אלפיניות, כמו רקלט, פונדו או טרטיפלט, אסקרגו, ועוד.
את השוקולד הטוב ביותר באיזור אנסי תוכלו לטעום ב-Bruno Meyer Chocolatier - חנות שוקולד ותיקה וכמעט מיתולוגית שנוסדה ב-1985 כעסק משפחתי קטן וצמחה עם השנים למפעל מרשים וטעים המייצר את כל הטוב שיש בשוקולד – לא פחות מ-115 סוגי שוקולדים לצד קינוחי קרמל, נוגט, מרשמלו ופירות. במרחק קצר משם מחכה לכם שוקולטייר נוסף וטעים לא פחות - Au Fidele Berger שקיים מאז 1918 (!), ומציע חוץ משוקולדים רכים ומשובחים, גם חדר תה ריחני ומאפייה מעולה עם שלל מאפים ומקרונים טריים.
השמועה מספרת שהגלידה הכי טובה בעולם נמכרת בגלידריית Glacier des Alpes באנסי, שנוסדה בשנת 1966, ומציעה מבחר גלידות משובחות בייצור ביתי ובמגוון עצום של טעמים מענגים – טירמיסו אלוהי, פולי קפה עם שוקולד חלומיים, קינמון משולב שוקולד מריר בשלמות ועוד ועוד.
השמש שקעה? הילדים נרדמו? אל תוותרו על חוויית יין חלומי לצד כמה מתאבנים טובים בר היין האלגנטי La Cave. מדבור בפנינה של ממש, המציעה מנות טאפאס עונתיות נהדרות עם יינות צרפתים מצוינים הגיעים מיקבי הסביבה בהם גדלם ענבי מזני אלטסה, ז'אקר, פינו נואר וגאמאי.