מתוק, חריף, טעים! חופשה במאוריציוס היא חוויה קולינרית בלתי נשכחת
מתוק, חריף, טעים! חופשה במאוריציוס היא חוויה קולינרית בלתי נשכחת
אם אתם מתכננים חופשה במאוריציוס , המדריך שלנו לאוכל מקומי ולמטבח האותנטי בהחלט יגרה לכם את בלוטות הטעם. מאוכל רחוב ועד מנות משובחות – הנה הטעמים המתוקים והחריפים שאתם חייבים לטעום.
קארי הודי קלאסי
כשזה מגיע לאוכל של מאוריציוס, הטעמים ההודיים הנפלאים נמצאים בכל מקום. קארי מסורתי נהדר ומומלץ במיוחד מוגש במסעדת Le Tandoor ב-Royal Road השוכן ב-Grande Baie שבצפון האי. התפריט מציע מגוון קלאסיקות קולינריות כמו טיקאס ((tikkas - מנה הודית-מונגולית של בשר כבוש מבושל על שיפוד, ביריאניס (biryanis) - אורז מעורב עם תבלינים הודיים, בשר, ביצים או ירקות, וכן מנות פירות ים מדהימות, כמו לובסטר מסאלה. המטבח כאן עושה שימוש בתנור טנדור מחימר המפיק לחמי נאן מהבילים וקבבים ובשרים עסיסיים נוספים.
דג ווינדיי (Vindaye)
המטבח המאוריצי ידוע בפירות הים הסופר-טריים שלו, ואחת ממנות הדגים הפופולאריות ביותר שלו כאן הוא קארי ווינדיי ((Vindaye, מנה נהדרת בהשראת המטבח ההודי, המאופיינת בטעם עז וכוללת דגים מבושלים בכורכום, חרדל, שום וג'ינג'ר לצד דגים כבושים קלות בחריפות נעימה. זו אחת המנות המובהקות של האזור, ומומלץ לטעום אותה במסעדת La Terrasse, האהובה מאוד גם על המקומיים ושוכנת באיזור Grande Baie.
מנות בשר רוגאי Rougaille))
צ'אטני קוקוס ומשחות חריפות מהווים את עמוד השדרה של המטבח המאוריציאני, ואחד האהובים ביותר הוא רוגאי (Rougaille) – תבשיל בהשראה קריאולית מבשר המבושל ברוטב עגבניות ובצל, המזכיר את הראגו הצרפתי. מסעדת La Rougaille Creole מגישה מגוון מנות רוגאי נהדרות ולצידן קארי תמנון, לביבות חצילים ופירות ים בגריל.
דים סאם
זה אולי מפתיע לגלות שלמאוריציוס יש סצנת דים סאם משגשגת למדי ושהכופתאות הקטנות והטעימות הללו נפוצות מאוד ברחבי האי בשל השפעתם של מהגרים סינים מסוף המאה ה-19 שעזרו לעצב את תרבות האוכל המאוריצית. מסעדת First, הממוקמת ב- Port Louis, היא ה-מקום ללכת אליו לכמה מהכופתאות הטובות ביותר שתמצאו מחוץ להונג קונג. לצד הדים סאם המסורתי יגישו לכם כאן גם מנות אורז ובשר קלאסיות.
אוכל רחוב במאוריציוס
אוכל הרחוב במאוריציוס תוסס ומגוון. יש שווקי אוכל ובזארים בכל מקום, כולל ב- Port Louis וב-Flacq. כשההיצע הוא לחלוטין אינסופי, אתם תתקשו לבחור ממגוון המנות העצום שמחכה לכם ברחובות – כופתאות בסגנון דים סאם, מאכלים מטוגנים בשמן עמוק כמו סמוסות ולביבות (הידועים ביחד בשם Gajak), ומעל הכל מנת דהול פורי (Dholl Puri) המפורסמת, שהיא אוכל הרחוב היחיד שאתם חייבים לטעום במהלך חופשה ומאוריציוס, ומוגשת כמעטפת פנקייק מאפונה צהובה, וממולאת בקארי שעועית ומעליו צ'אטני וחמוצים. המנה הבאמת מיוחדת הזו זמינה כמעט בכל שוק, אבל אחת מובחרת באמת תמצאו ב- Rose-Hill
משחת צ'ילי
מאוריטאים אוהבים את האוכל שלהם חריף, ובאיים תמצאו כמעט בכל מקום צ'ילי על כל צורותיו (טרי, כבוש, מיובש, או אבקתי). יש משחת צ'ילי ידועה, הנקראת מזאווארו ((Mazavaroo, שאפשר להגיש לצד כל דבר. בדרך כלל משחת הצ'ילי מכילה בצל, שום, ג'ינג'ר, לימון ושרימפס לצד הפלפל הלוהט. היא מוגשת ברוב המסעדות המקומיות וניתן לרכוש צנצנת ארוזה ולקחת איתכם הביתה את הטעמים החריפים שיזכירו לכם את החופשה הנהדרת שחוויתם באיים.
פירות טריים
כמצופה מכל גן עדן טרופי, גם במאוריציוס יש שפע של תוצרת טרייה ועסיסית, ובמהלך יום ארוך על בחופים, כנראה שאין דבר מרווה ומרענן יותר מפירות טרופיים טריים ומתוקים, כמו אננס, מנגו וקוקוס, אותם מוכרים רוכלים המגיעים עם עגולות עמוסות לחופים. לבעלי חיך הרפתקני יותר – מומלץ שלא לוותר על סלט פירות אקזוטי עם נגיעות צ'ילי חריפות עם מי קוקוס מתקתקים.
קנה סוכר
במובנים רבים, מאוריציוס מוגדרת על ידי ייצור הסוכר שלה, שנחשב למוצר הייצוא הגדול ביותר שלה שנסחר במשך מאות שנים. במוזיאון הסוכר המיוחד L'Aventure du Sucre, שבעברו שימש מפעל ייצור, תוכלו לטעום זנים רבים של סוכר. באתר פועלת גם מסעדה מצוינת, שבה תוכלו לסעוד מטעמים מודרניים, ומבחר קינוחים המגיעים עם שפע זיגוגי סוכר מתוקים מתוקים.